play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… CUKINIĘ PASTERYZOWANĄ

today8 sierpnia 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam pasteryzowaną cukinię. Idealna jako dodatek do obiadu lub zimna przekąska.

 

CUKINIA PASTERYZOWANA

 

Składniki:

  • cukinia,
  • 3 szklanki wody,
  • 1 szklanka octu,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka curry,
  • 1 łyżeczka chilli,
  • liść selera, pietruszki lub lubczyku.

Sposób przygotowania: 

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę.

Wkładamy do słoików razem z liściem selera, pietruszki lub lubczyku. Następnie przygotowujemy zalewę: wodę mieszamy z octem, dodajemy sól, curry i chilli. Wszystko razem gotujemy. Zalewamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content