play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… FASZEROWANE AWOKADO

today2 maja 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego i prostego w przygotowaniu. Tym razem serwujemy Wam pyszne faszerowane awokado – ciekawe i bardzo szybkie danie.

 

FASZEROWANE AWOKADO

 

Składniki:

  • 2 awokado,
  • mięso mielone,
  • boczek,
  • przyprawy.

Sposób przygotowania:

Awokado kroimy na pół i wyjmujemy pestkę.

Mięso mielone przyprawiamy i faszerujemy awokado.

Całość owijamy plastrem boczku i wkładamy do piekarnika na około 20/30 minut.

Upieczone awokado można podawać z sosem pomidorowym.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content