play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… FASZEROWANY BOCZEK

today28 listopada 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy faszerowany boczek. To danie sycące, idealne na zimowe dni.

 

FASZEROWANY BOCZEK

 

Składniki:

  • płat surowego boczku,
  • przyprawy,
  • mięso mielone,
  • grzyby lub pieczarki,
  • cebula,
  • czosnek,
  • olej.

 

Sposób przygotowania: 

Mięso mielone przyprawiamy. Cebulę smażymy z grzybami i dodajemy do usmażonego mięsa. Przyprawiamy, dodajemy czosnek i mieszamy.

 

 

Mięso mielone kładziemy na przyprawionym boczku.

 

 

Zwijamy ciasno i wkładamy do rękawa. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym około półtorej godziny w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.

 

 

W plastry możemy kroić zarówno na ciepło, jak i na zimno.

 

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content