play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… FLACZKI WOŁOWE

today11 lipca 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś tradycyjnego i sycącego. Tym razem serwujemy Wam pyszne flaczki wołowe. Danie proste w przygotowaniu.

 

FLACZKI WOŁOWE

 

Składniki:

  • 1 kg flaczków wołowych,
  • 1 udko z kurczaka,
  • 1/2 żołądki i serduszka drobiowe,
  • 2 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • pół selera,
  • natka pietruszki,
  • przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

 

Sposób przygotowania:

Flaczki płuczemy i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy i gotujemy ponownie z warzywami i mięsem do miękkości.

Mięso obieramy i kroimy na kawałki, warzywa również. Całość doprawiamy do smaku (pieprz, wegeta, maggi). Można dodać również zasmażkę z margaryny, masła i mąki pszennej.

Po zagotowaniu dodajemy pietruszki i gotowe!

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content