play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… GALARETKOWIEC

today25 kwietnia 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego i prostego w przygotowaniu. Tym razem serwujemy Wam pyszny deser – galaretkowiec.

 

GALARETKOWIEC

 

Składniki:

  • 4 galaretki o różnych smakach,
  • 1l mleka zagęszczonego niesłodzonego w kartoniku,
  • 5 łyżek żelatyny,
  • 2 cukry waniliowe,
  • 3-4 łyżki cukru.

Sposób przygotowania: 

Galaretkę zalać gorącą wodą, rozmieszać i pozostawić do stężenia.

Mleko zagrzać, rozpuścić w nim żelatynę, cukier i cukier waniliowy. Pozostawić do wystygnięcia. Galaretki pokroić w kosteczki, rozsypać w formie i zalać zimnym mlekiem. Pozostawić na kilka chwil w lodówce do stężenia.

Następnie pokroić i gotowe!

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content