play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… GOŁĄBKI Z GRZYBAMI

today25 lipca 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam gołąbki z grzybami. Tradycyjne danie proste w przygotowaniu.

 

GOŁĄBKI Z GRZYBAMI

 

Składniki:

  • duża kapusta biała,
  • 1/2 kg ryżu białego,
  • 1 kg mięsa mielonego,
  • grzyby leśne,
  • 5 ząbków czosnku,
  • cebula,
  • koperek,
  • przyprawy do smaku.

 

Sposób przygotowania: 

Gotujemy kapustę w osolonej wodzie.

Mięso smażymy z grzybami, cebulką i czosnkiem.

Następnie gotujemy ryż. Wszystko przyprawiamy i mieszamy. Dodajemy koperek. Obieramy kapustę z liści i formujemy gołąbki.

Smażymy na oleju i polewamy sosem pomidorowym lub grzybowym.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content