play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… JABŁKA W CIEŚCIE

today1 lutego 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Dla odmiany na talerzu mamy dla Was coś słodkiego i prostego w przygotowaniu. Tym razem serwujemy Wam pyszne jabłka w cieśnie. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.

 

JABŁKA W CIEŚCIE

 

Składniki:

  • mąka pszenna,
  • mleko,
  • cukier,
  • jajko,
  • olej,
  • jabłka (najlepiej twarde soczyste),
  • cukier puder,
  • dżem,
  • biały ser.

 

Przygotowanie:

Zaczynamy od przygotowania ciasta naleśnikowego. Następnie obieramy i kroimy jabłka w grube plastry.

 

 

Wycinamy ich środki i obtaczamy plastry w cieście naleśnikowym.

 

 

Smażymy na gorącym oleju aż się przyrumienią.

 

 

Najlepiej smakują z cukrem pudrem lub dżemem i białym serem.

 

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content