play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM

today21 listopada 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy jajka w sosie koperkowym. To danie sycące, idealne na zimowe dni.

 

JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM

 

Składniki:

  • jajka na twardo,
  • 2 pęczki koperku,
  • masło,
  • śmietana 30%,
  • mąka,
  • kostka rosołowa – drobiowa,
  • przyprawy.

 

 

Sposób przygotowania sosu:

Do dwóch szklanek wody dodajemy dużą łyżkę masła, kostkę rosołową i wszystko razem gotujemy. Koperek drobno siekamy, dodajemy do środka i dalej gotujemy. Wodę mieszamy z łyżką mąki i 2 łyżkami śmietany. Łączymy z naszym wywarem i gotujemy.

 

 

Ugotowane jajka przekrawamy na pół i polewamy sosem.

 

 

Można podawać z ziemniakami z usmażoną cebulką.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content