play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… KAPUSTĘ PO BUŁGARSKU

today7 marca 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego, idealnego do obiadu. Tym razem serwujemy Wam pyszną kapustę po bułgarsku. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

 

KAPUSTA PO BUŁGARSKU

 

Składniki:

  • biała kapusta (główka),
  • 2 puszki pomidorów krojonych,
  • 3 duże cebule,
  • 2/3 łyżeczki chili,
  • 4 łyżki miodu,
  • pół szklanki oleju,
  • garść kminku,
  • przyprawy do smaku.

Przygotowanie:

Kapustę kroimy i gotujemy. Do ugotowanej kapusty dodajemy odrobinę octu. Następnie kroimy cebulę w kostkę, dusimy na oleju z pomidorami, kminkiem, chili i miodem (ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając). Do odcedzonej ugotowanej kapusty dodajemy wszystkie składniki, mieszamy i pod przykryciem dusimy ok. 15/20 min. Kapusta ma uzyskać wyrazisty pikantny smak. Można podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content