play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… KASZOTTO Z GRZYBAMI

today21 marca 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego i szybkiego w przygotowaniu. Tym razem serwujemy Wam pyszną kaszę z dodatkami. Danie proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

 

KASZOTTO Z GRZYBAMI

 

Składniki:

  • kasza jęczmienna lub gryczana,
  • grzyby najlepiej leśne suszone,
  • boczek,
  • cebula,
  • masło,
  • przyprawy (sól, pieprz, magi).

 

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od ugotowania kaszy w osolonej wodzie. Następnie gotujemy też grzyby (wcześniej namoczone w przypadku suszonych).

Na maśle podsmażamy boczek skrojony w kostkę z cebulką. Ugotowane i odcedzone grzyby podsmażamy z boczkiem i cebulką. Całość mieszamy z kaszą.

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content