play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… KOTLET PO SZWAJCARSKU

today15 sierpnia 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam kotlet po szwajcarsku. Idealny pomysł na rodzinny obiad.

 

KOTLET PO SZWAJCARSKU

 

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe,
  • żółty ser,
  • masło,
  • olej,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • przyprawy.

 

Sposób przygotowania:

Rozbijamy i przyprawiamy kotlety (sól, pieprz, przyprawa do mięsa, czosnek, papryka czerwona). Pokrojony ser i masło układamy na środku kotleta i zawijamy w roladkę. Całość moczymy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju ok. 20 minut, aż mięso nabierze złotego koloru. Po wyjęciu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Polecamy serwować z pieczonymi ziemniakami i sałatką.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content