play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… LECZO Z CUKINII

today19 września 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam leczo z cukinii. To kolorowe, aromatyczne i smaczne  danie na pewno zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

 

LECZO Z CUKINII

 

Składniki:

  • cukinia,
  • pieczarki,
  • papryka,
  • pomidory,
  • czosnek,
  • cebula,
  • boczek,
  • kiełbasa,
  • przyprawy,
  • kostka rosołowa.

Sposób przygotowania:

Myjemy i kroimy cukinie w kostkę (ze skórą). Siekamy pieczarki. Paprykę gotujemy z kostką rosołową, czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Boczek smażymy z cebulą i kiełbasą. Dodajemy pokrojone pomidory. Gotujemy jeszcze kilka minut.

Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy do smaku (wegeta, pieprz, maggi, odrobina chili).

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content