play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… PANIEROWANĄ KANIĘ W ZALEWIE

today26 września 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy panierowaną kanię w zalewie. Ta pyszna przekąska na pewno zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

 

PANIEROWANA KANIA W ZALEWIE

 

Składniki:

  • grzyby kanie,
  • przyprawy,
  • cebula,
  • bułka tata,
  • jajka,
  • olej.
  • Zalewa:
  • 3 szklanki wody,
  • 1 szklanka octu,
  • 1 szklanka cukru,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka chili,
  • 1 łyżeczka curry.

Sposób przygotowania: 

Gotujemy zalewę. Kanie czyścimy (same kapelusze), a następnie panierujemy w jajku i bułce (jajko przyprawiamy). Grzyby smażymy na oleju z dwóch stron.

Kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do słoików. Zalewamy zalewą wcześniej przygotowaną i pasteryzujemy 7 minut.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content