play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… PANIEROWANE POLĘDWICZKI

today22 sierpnia 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam panierowane polędwiczki. Idealny pomysł na rodzinny obiad.

 

PANIEROWANE POLĘDWICZKI

 

Składniki:

  • 1 kg polędwiczek cielęcych lub drobiowych,
  • przyprawy: zioła prowansalskie, czosnek, papryka ostra, curry, rozmaryn, pieprz, sól,
  • olej.

Sposób przygotowania: 

Mięso kroimy na małe kawałki. Przyprawy mieszamy z odrobiną oleju, nacieramy i zostawiamy w lodówce na noc. Następnie smażymy na oleju dodając odrobinę masła. 

Odsączamy na papierowym ręczniku. Można podawać z frytkami i ulubioną sałatką. Pysznie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content