play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

  • cover play_arrow

    Ruda Śląska: Zaprosił kobietę do mieszkania, a następnie zgwałcił. Grozi mu kilkanaście lat więzienia Wojciech Czaputa

Radzionków

Przepis na… WĘDZONEGO KARPIA

today16 maja 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś dla nawet najwybredniejszych miłośników ryb. Tym razem serwujemy Wam pysznego i pachnącego wędzonego karpia.

 

WĘDZONY KARP

 

Składniki: 

  • karp,
  • sól peklowa,
  • czosnek,
  • ulubione przyprawy.

Sposób przygotowania:

Rozpoczynamy od oczyszczenia ryby z łusek i wnętrzności. Wypatroszoną rybę kroimy w dzwonki, a następnie nacieramy przyprawami i solą peklową. Dodajemy pokrojony czosnek i całość wstawiamy do lodówki na 24h.

Zapeklowaną rybę wędzimy ok. 12 godzin.

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content