play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… ZUPĘ POROWO-CEBULOWĄ

today4 kwietnia 2020

Background

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś smacznego i rozgrzewającego. Tym razem serwujemy Wam pyszną zupę porowo-cebulową. Danie proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

 

ZUPA POROWO-SEROWA

 

Składniki:

  • średni por
  • 2 serki topione
  • mięso mielone
  • śmietana 12%
  • kostka rosołowa
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania: 

Nalewamy wodę do garnka. Kroimy pora.

Do garnka wkładamy kostkę rosołową i serki. Następnie musimy wszystko razem zagotować. Mięso mielone przyprawiamy i formujemy w małe kuleczki. Przysmażamy na odrobinie oleju.

Przekładamy mielone do garnka z wywarem, gotujemy, zagęszczamy śmietaną.

 

Czytajcie nasze przepisy! W każdą sobotę o godzinie 9:00!

Smacznego!

Autor: Katarzyna Taras


0%
Skip to content