play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Polska

Rekordowy wzrost zainteresowania. Klienci TAURONA wybierają eBOK

today9 września 2020

Background

Ponad 300% więcej klientów TAURON Ciepło skorzystało w ciągu ostatnich sześciu miesięcy z elektronicznych form kontaktu. Największy wzrost odnotowano wśród korzystających z e-faktury, a jednocześnie prawie 50% więcej klientów skorzystało z elektronicznego Biura Obsługi Klienta (eBOK).

 

Rekordowy wzrost zainteresowania zdalnymi formami kontaktu to efekt intensywnych działań pracowników Biura Obsługi Klienta TAURON Ciepło i epidemii koronawirusa. Od połowy marca, w trosce o bezpieczeństwo pracowników i klientów znacznie ograniczono pracę stacjonarną, wzmacniając jednocześnie zdalny i elektroniczny kanał obsługi klienta.

Klienci spółki TAURON Ciepło to niemal w 100% instytucje i firmy – przede wszystkim spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe.

 

 

 Dzięki platformie eBOK Ciepło oraz usłudze e-faktura nasi klienci otrzymują w jednym miejscu dostęp do wszelkich informacji dotyczących zużycia ciepła, sald, umów oraz wszystkich swoich faktur. To bezpieczeństwo i wygoda –mówi Aldona Gmyrek, dyrektor Departamentu Rynku w TAURON Ciepło.

Korzystanie z platformy elektronicznego Biura Obsługi Klienta TAURON Ciepło jest nie tylko bardzo wygodne i bezpieczne, ale także bezpłatne. Przy pomocy intuicyjnych narzędzi w każdej chwili można sprawdzić saldo konta i zawarte umowy, podać online odczyt licznika, monitorować na bieżąco zużycie ciepła lub sprawdzić wskazania dobowe temperatur zewnętrznych. Dzięki temu zarządzanie wspólnotą czy spółdzielnią staje się jeszcze prostsze.

Dodatkowo na platformie pojawiają się na bieżąco informacje o ewentualnych planowanych przerwach w dostawach ciepła.

Klienci, którzy wyrazili zgodę na otrzymywanie faktur elektronicznych, otrzymują dostęp do faktur w formacie pdf, informacji o kwocie do zapłaty i terminie płatności.

Autor: Redakcja Radia Piekary


0%
Skip to content