play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… LECZO Z CUKINII

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam leczo z cukinii. To kolorowe, aromatyczne i smaczne  danie na pewno zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.   LECZO Z CUKINII   Składniki: cukinia, pieczarki, papryka, pomidory, czosnek, cebula, boczek, kiełbasa, przyprawy, kostka rosołowa. Sposób przygotowania: Myjemy i kroimy cukinie w kostkę (ze skórą). Siekamy pieczarki. Paprykę gotujemy z kostką rosołową, czosnkiem, […]

today19 września 2020

Radzionków

Przepis na… SAŁATKĘ SZWEDZKĄ

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam sałatkę szwedzką domowej roboty, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.   SAŁATKA SZWEDZKA    Składniki: 2,5 kg ogórków dużych, 1/2 kg cukru, 2,5 łyżki soli, pół paczki gorczycy, opcjonalnie: 1 papryka, 1 cebula, kilka ząbków czosnku.   Sposób przygotowania:  Ogórki kroimy w cienkie plasterki.     Zalewamy octem, zasypujemy […]

today29 sierpnia 2020

Radzionków

Przepis na… PANIEROWANE POLĘDWICZKI

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam panierowane polędwiczki. Idealny pomysł na rodzinny obiad.   PANIEROWANE POLĘDWICZKI   Składniki: 1 kg polędwiczek cielęcych lub drobiowych, przyprawy: zioła prowansalskie, czosnek, papryka ostra, curry, rozmaryn, pieprz, sól, olej. Sposób przygotowania:  Mięso kroimy na małe kawałki. Przyprawy mieszamy z odrobiną oleju, nacieramy i zostawiamy w lodówce na noc. Następnie smażymy na oleju […]

today22 sierpnia 2020

Radzionków

Przepis na… KOTLET PO SZWAJCARSKU

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam kotlet po szwajcarsku. Idealny pomysł na rodzinny obiad.   KOTLET PO SZWAJCARSKU   Składniki: 4 kotlety schabowe, żółty ser, masło, olej, jajko, bułka tarta, przyprawy.   Sposób przygotowania: Rozbijamy i przyprawiamy kotlety (sól, pieprz, przyprawa do mięsa, czosnek, papryka czerwona). Pokrojony ser i masło układamy na środku kotleta i zawijamy w roladkę. Całość […]

today15 sierpnia 2020

Radzionków

Przepis na… CUKINIĘ PASTERYZOWANĄ

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam pasteryzowaną cukinię. Idealna jako dodatek do obiadu lub zimna przekąska.   CUKINIA PASTERYZOWANA   Składniki: cukinia, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka chilli, liść selera, pietruszki lub lubczyku. Sposób przygotowania:  Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy do słoików razem […]

today8 sierpnia 2020

Radzionków

Przepis na… SAŁATKĘ PIECZARKOWĄ

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam sałatkę pieczarkową. Danie pyszne i proste w przygotowaniu.   SAŁATKA PIECZARKOWA   Składniki: pieczarki, cebula, jajka, ogórki kiszone lub konserwowe, koperek, kukurydza, majonez przyprawy. Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy, a następnie smażymy na maśle z cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo i kroimy. Dodajemy pokrojone ogórki i kukurydzę. Całość […]

today1 sierpnia 2020

Radzionków

Przepis na… GOŁĄBKI Z GRZYBAMI

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam gołąbki z grzybami. Tradycyjne danie proste w przygotowaniu.   GOŁĄBKI Z GRZYBAMI   Składniki: duża kapusta biała, 1/2 kg ryżu białego, 1 kg mięsa mielonego, grzyby leśne, 5 ząbków czosnku, cebula, koperek, przyprawy do smaku.   Sposób przygotowania:  Gotujemy kapustę w osolonej wodzie. Mięso smażymy z grzybami, cebulką i czosnkiem. Następnie […]

today25 lipca 2020

Radzionków

Przepis na… HALIBUTA Z GRILLA

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś zdrowego i lekkiego. Tym razem serwujemy Wam pysznego halibuta z grilla. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.   HALIBUT Z GRILLA   Składniki: kilka kawałków surowego fileta z halibuta, przyprawa do ryb, świeży czosnek, odrobina masła. Sposób przygotowania: Umytą rybę przyprawiamy czosnkiem i przyprawą do ryb. Dodajemy masło i całość zawijamy w folię aluminiową. Układamy na […]

today18 lipca 2020

Radzionków

Przepis na… FLACZKI WOŁOWE

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś tradycyjnego i sycącego. Tym razem serwujemy Wam pyszne flaczki wołowe. Danie proste w przygotowaniu.   FLACZKI WOŁOWE   Składniki: 1 kg flaczków wołowych, 1 udko z kurczaka, 1/2 żołądki i serduszka drobiowe, 2 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, natka pietruszki, przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.   Sposób przygotowania: Flaczki płuczemy i gotujemy. Po zagotowaniu odlewamy […]

today11 lipca 2020

0%
Skip to content