play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Radzionków

Przepis na… FASZEROWANY BOCZEK

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy faszerowany boczek. To danie sycące, idealne na zimowe dni.   FASZEROWANY BOCZEK   Składniki: płat surowego boczku, przyprawy, mięso mielone, grzyby lub pieczarki, cebula, czosnek, olej.   Sposób przygotowania:  Mięso mielone przyprawiamy. Cebulę smażymy z grzybami i dodajemy do usmażonego mięsa. Przyprawiamy, dodajemy czosnek i mieszamy.     Mięso mielone kładziemy na […]

today28 listopada 2020

Radzionków

Przepis na… JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy jajka w sosie koperkowym. To danie sycące, idealne na zimowe dni.   JAJKA W SOSIE KOPERKOWYM   Składniki: jajka na twardo, 2 pęczki koperku, masło, śmietana 30%, mąka, kostka rosołowa - drobiowa, przyprawy.     Sposób przygotowania sosu: Do dwóch szklanek wody dodajemy dużą łyżkę masła, kostkę rosołową i wszystko razem gotujemy. […]

today21 listopada 2020

Radzionków

Przepis na… SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy sałatkę ziemniaczaną. To danie sycące, idealne na zimowe dni.   SALATKA ZIEMNIACZANA   Składniki: ziemniaki (5/6 sztuk), ogórki kiszone (4/5 sztuk), boczek wędzony, cebula (2 sztuki), masło, zielona pietruszka (cały pęczek), przyprawy.     Sposób przygotowania: Kilka średnich ziemniaków myjemy i gotujemy w koszulkach. Następnie studzimy i kroimy w kostkę. Smażymy na […]

today14 listopada 2020

Radzionków

Przepis na… BITKI WOŁOWE Z KLUSKAMI NA PARZE

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy bitki wołowe z kluskami na parze. To danie sycące, idealne na rodzinny obiad.   BITKI WOŁOWE Z KLUSKAMI NA PARZE   Składniki: kluski na parze, kawałek wołowiny, margaryna, cebula, przyprawy, musztarda, lubczyk. Sposób przygotowania: Mięso kroimy i przyprawiamy (sól, pieprz, papryka, musztarda). Układamy w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną cebulę i […]

today7 listopada 2020

Radzionków

Przepis na… KREM Z BROKUŁA

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy zupę krem z brokuła. To danie bardzo zdrowe, sycące, idealne na chłodne dni.   KREM Z BROKUŁA   Składniki: brokuł, cebula, czosnek, śmietana 18%, masło, rosół (wywar z mięsa i warzyw), przyprawy, ptysie lub grzanki do jako dodatek do zupy.   Sposób przygotowania:  Do bulionu dodajemy kawałki brokuła, gotujemy do miękkości. Przyprawiamy […]

today24 października 2020

Radzionków

Przepis na… KAPUŚNIAK Z MARYNOWANEJ KAPUSTY

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy kapuśniak marynowanej kapusty. To tradycyjne danie ale w odświeżonej odsłonie.   KAPUŚNIAK Z MARYNOWANEJ KAPUSTY   Składniki: kapusta marynowana, golonka, ziemniaki, marchewka, boczek, kiełbasa, grzyby leśne, czosnek, cebula, cytryna, lubczyk, zielona pietruszka, margaryna do smażenia, przyprawy: pieprz, chili, wegeta, magi, ziele angielskie, liść laurowy, przecier pomidorowy. Sposób przygotowania: Osobno gotujemy kapustę i golonkę z […]

today10 października 2020

Radzionków

Przepis na… PANIEROWANĄ KANIĘ W ZALEWIE

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy panierowaną kanię w zalewie. Ta pyszna przekąska na pewno zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.   PANIEROWANA KANIA W ZALEWIE   Składniki: grzyby kanie, przyprawy, cebula, bułka tata, jajka, olej. Zalewa: 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, ziele angielskie, liść laurowy, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka chili, 1 łyżeczka curry. […]

today26 września 2020

Radzionków

Przepis na… LECZO Z CUKINII

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam leczo z cukinii. To kolorowe, aromatyczne i smaczne  danie na pewno zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom.   LECZO Z CUKINII   Składniki: cukinia, pieczarki, papryka, pomidory, czosnek, cebula, boczek, kiełbasa, przyprawy, kostka rosołowa. Sposób przygotowania: Myjemy i kroimy cukinie w kostkę (ze skórą). Siekamy pieczarki. Paprykę gotujemy z kostką rosołową, czosnkiem, […]

today19 września 2020

Radzionków

Przepis na… SAŁATKĘ SZWEDZKĄ

Dziś przedstawiamy kolejną propozycję z cyklu „Przepis na…”. Na talerzu mamy dla Was coś pysznego. Tym razem serwujemy Wam sałatkę szwedzką domowej roboty, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.   SAŁATKA SZWEDZKA    Składniki: 2,5 kg ogórków dużych, 1/2 kg cukru, 2,5 łyżki soli, pół paczki gorczycy, opcjonalnie: 1 papryka, 1 cebula, kilka ząbków czosnku.   Sposób przygotowania:  Ogórki kroimy w cienkie plasterki.     Zalewamy octem, zasypujemy […]

today29 sierpnia 2020

0%
Skip to content