play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • cover play_arrow

    Radio Piekary Radio Piekary

Rozmowa Dnia

Właściciel restauracji o sytuacji w branży: To są ludzkie dramaty

today2 lutego 2021

Background

Gościem poranka w Radiu Piekary był Arkadiusz Rajca, przedsiębiorca i właściciel restauracji Zelter w Bytomiu. W rozmowie z Marcinem Zasadą o trudnej sytuacji gastronomii, protestach restauratorów i mglistej przyszłości branży.

– Jak Pan sądzi do czego to wszystko doprowadzi ? Dokąd my zmierzamy z tym zjawiskiem?
– Do unicestwienia gastronomii. Gastronomia jako taka zostanie tylko to nie będą już ci właściciele, którzy tworzyli to przez lata. To będą ci właściciele, którzy podczas pandemii wygenerowali jakieś środki do inwestycji. Tak to będzie wyglądać.

Autor: Marta Mosiołek


0%
Skip to content