Kebab Lukasa Podolskiego coraz bliżej otwarcia
Autor: Andrzej Zazgórnik w dniu 2024-11-27
Piłkarz Górnika Zabrze z siecią kebabów. Mistrz świata z 2014 roku jest współwłaścicielem sieci lokali gastronomicznych Mangal Doner x LP10. Teraz jeden z nich zostanie otwarty na śląsku, a konkretniej w Zabrzu.
Lokal podający kebaby, jak wiadomo ma się "wkrótce otworzyć". Przynajmniej taki napis widnieje na szybach restauracji. Będzie to pierwszy kebab Podolskiego, który otworzy się w Zabrzu przy placu Wolności.
Kebab Lukasa Podolskiego – otwarcie coraz bliżej
Miasto nie jest z pewnością zaskakującym wyborem. Piłkarz urodził się w Gliwicach oraz gra właśnie w Górniku Zabrze, klubie który jest mu bardzo bliski. Podolski często podkreślał, że w Polsce brakuje dobrych kebabów, dlatego taki pomysł utworzył się w jego głowie.
"Jako dziecko uwielbiałem i jadłem kebab. Nie chcę wymyślać go na nowo, jego podstawą są składniki, które zawsze muszą być świeże i wysokiej jakości" – mówi cytowany przez zabrzański klub Lukas Podolski.
Z racji, że piłkarz gra w Górniku, nie mogło być inaczej, aby wystrój lokalu związany był w jakimś stopniu z tym klubem. Środek lokalu jest oklejony specjalnymi, czarnymi foliami. Po prawej stronie zamontowany został duży neon, najprawdopodobniej z logiem i nazwą lokalu, a na samym środku, gdzie wchodzi się do pomieszczenia, wisi neonowy herb Górnika Zabrze. Właśnie to może wskazywać na zażyłość Podolskiego z tym klubem.
"Super sprawa, że taki piłkarz jak Lukas otwiera kebab akurat w Zabrzu. Na pewno wybierzemy się całą rodziną na otwarcie – zapowiada z uśmiechem. Pan Maciej kocha Górnika. A kebaby? – Uwielbiam! Żona też lubi, dzieciaki też. Takie rodzinne wyjście dobrze nam zrobi"- podkreśla z uśmiechem zabrzanin dla portalu Śląskie Nowe.
Mimo że w mediach już huczy na temat nowego kebaba Lukasa Podolskiego i wiele osób wyczekuje otwarcia lokalu w Zabrzu to konkretna data pozostaje jeszcze nieznana. Jak na razie w środku trwają ostatnie prace wykończeniowe.
Zdjęcie wyróżniające: fotografia z portalu freep!k
Oprac. Weronika Przybylska